top of page

Hold

Dans i Nordvest tilbyder hold for alle aldre og niveauer!
Vi har mere end 50 ugentlige hold spredt over forskellige stilarter og genre.

 

Vi tilbyder: 

HIP HOP // JAZZ // BREAK // MODERNE // FAMILIEDANS 

HOUSE // CONTEMPORARY // MGP // EVENTYRDANS

BALLET // K-POP // ZUMBA // TYLSKØRT DANS

RULLESKØJTEDANS // KREATIV DANS

GAGA // IMPROV // KREATIV DANSNedenfor kan du læse om de forskellige stilarter og hold.

Genre og Stilarter

Moderne Afro

Moderne Afro

Moderne afro er en sjov energisk dansestil som stammer fra afrika, og blandt andet er blevet populær, grundet sin gode blanding af nyere stilarter som House og Hip Hop, sammen med traditionelle afrikanske danse.

Rulleskøjte Dans

Rulleskøjte Dans

Til rulleskøjte-dans undervises i grundlæggende teknik og basistrin i dans på rulleskøjter. Herunder bounce, balance, vægtforskydninger og flow. Med disse rhythm skating fundamentals på plads, bygger vi løbende på med riffs, combos og rutiner. Og hvis du/I har mod på at explore forskellige stilarter (og der er mange!), så gør vi også det - både one-on-one tutoring og i fællesskab i løbet af de enkelte sessions. Alle niveauer er velkommen.

Jazz- og moderne dans

Jazz- og moderne dans

Jazzdans, jazzballet, moderne danseform med udgangspunkt i jazzmusikkens rytmer. Jazzdansen opstod ca. 1920 blandt afroamerikanere, der blandede afrikanske danseteknikker med amerikansk showdans. Stilen blev dog hurtigt populær i musicals, med stjerner som Gene Kelly og Jack Cole (1914-74), og siden hen også i balletter af bl.a. Jerome Robbins og Alvin Ailey. Siden dens oprindelse har genren udviklet sig, og idag finder man oftest også dansen i den kommercielle sektor.

Contemporary

Contemporary

Contemporary dans udviklede sig i midten af ​​det tyvende århundrede og er siden vokset til at blive en af ​​de dominerende genrer for formelt trænede dansere over hele verden, med særlig stor popularitet i USA og Europa. Selvom den oprindeligt var oplyst af og lånte fra klassiske, moderne og jazz-stilarter, er den kommet til at inkorporere elementer fra mange andre genre også som fx. capoira.

Tylskørt

Tylskørt

Til tylskørt danser vi i vores flotteste glimmer outfit/tylskørt og udlever vores indre prinsesse drøm. Timen består af en blanding mellem kreativ børnedans og nybegynder ballet. Vi fokusere på bevægelse gennem sjov og leg, samtidige med at børnene bliver introduceret til de basale trin inden for ballet.

Ballet

Ballet

Ballet er kendt for sin æstetik og stringente teknik (såsom pointe-arbejde, benarbejde og høje extensions), dens flydende, præcise og perifere bevægelser og dens æteriske kvaliteter.

Zumba

Zumba

Zumba er et energisk sjovt trænings-workout skabt af den colombianske danser og koreograf Alberto "Beto" Pérez i løbet af 1990'erne.

Kreativ Dans

Kreativ Dans

Dans sammen med dit barn til kreativ dans. Til kreativ dans træner vi kropsbevidsthed, basismotorik som at følge en rytme, ryste kroppen fri og turde bevæge os frit mellem hinanden med store armbevægelser og spjæt i benene. Vi har det sjovt med hinanden - og introduceres til basis-bevægelser indenfor dansens verden!

K-POP

K-POP

K-pop er en subkultur, danse- og musikgenre der opstod i Sydkorea og som inddrager elementer fra dansemusik, elektropop, hiphop og nutidig rhythm'n'blues.

Moderne Dans

Moderne Dans

Moderne dans er en meget udtryksfuld dansestil, der indebærer den klassiske ballets strukturerede danseteknik, men også udfordre balletten med fokus på at udtrykke indefra og ud.

Hip Hop

Hip Hop

Hip Hop dans er en bevægelsesstil kendetegnet ved bounces og rocks, udført til Hip Hop musik. Den har dybe historiske og sociale rødder i den afroamerikanske kultur, der er opstået i sorte samfund, der bor i 1970'ernes New York. Selvom det ofte omtales som en enestående dansestil, er Hip Hop-dans en del af en hel hiphop-kultur, der inkluderer Deejaying, Graffiti, Emceeing og Breaking.

House

House

House dans er en dansestil, der opstod i slutningen af ​​70'erne og begyndelsen af ​​80'erne fra undergrundsklubber i Chicago og New York. Stilen var påvirket af flere typer bevægelse, herunder Tap, afrikansk dans, latinsk dans og kampsport. House Dance handler om frihed, improvisation og at mærke musikken.

Break Dance

Break Dance

Breakdance er en gadedans, hvis forløber Uprock opstod i South Bronx, i New York City i slutningen af 1960'erne. Det var ofte fattige gadebørn, der brugte dansen til at tjene penge. Breakdance er en del af Hiphop-kulturen. Trenden startede i 1970'erne, hvor blandt andet DJ Kool Herc, fandt på at forlænge de oprindelige breaks i musikken, med sine egne lyde og beats, så disse blev længere end de originale.

Genre og stilarter
bottom of page