top of page
_R8A6264.jpg

OMOS

I 1999 etablerede Uppercut Danseteater Danmarks første community dance project, Dans i Nordvest, med støtte fra Københavns Kommunes Folkeoplysningssekretariat (FOS) og det daværende By- og Boligministerium.

 

Projektet havde, og har fortsat til formål, at introducere lokalsamfundet for forskellige danseformer som udtryksmiddel. Dans i Nordvest tilbyder undervisning for børn, unge og voksne i koreografi og et bredt spektrum af stilarter. Derudover introduceres kvarterets børn for dans gennem undervisningsworkshops i skoletiden på lokale skoler i Nordvest.

 

Dans i Nordvest organiserer også løbende workshops, talentudviklingsprojekter, koreografikonkurrencer, Break Battles og meget mere. Desuden samarbejder foreningen med kulturinstitutioner i både ind- og i udlandet. Blandt andet giver Den Kongelige Ballet, Ny Carlsberg Glyptotek, Den Sorte Diamant, Nationalmuseet, Statens Museum for Kunst, og Christiansborg jævnligt børn og unge fra Dans i Nordvest mulighed for at deltage i kulturelle aktiviteter.

 

Dans i Nordvest arbejder ud fra den overbevisning, at dansen gennem sit nonverbale sprog og direkte tilgang til kropsforståelse, har en positiv effekt på både de udøvende og tilskuere. Dansen åbner døre til kunsten, styrker den kropslige udvikling, og fremmer unges selvværd og handlekraft.

 

Siden den 14. marts 2012 har Dans i Nordvest haft base i Dansekapellet i Københavns Nordvest kvarter, hvor foreningens mere end 750 medlemmer ugentligt danser igennem huset.

 

Kom og dans med os! Vi glæder os til at byde dig velkommen i dansens verden.   

bottom of page