top of page

Genre og Stilarter

Dans i Nordvest tilbyder hold for alle aldre og niveauer!
Vi har mere end 50 ugentlige hold spredt over forskellige stilarter og genre.

 

Vi tilbyder: 


Nedenfor kan du læse om de forskellige stilarter og hold.

HIP HOP // JAZZ // BREAK // MODERNE // FAMILIEDANS 

HOUSE // CONTEMPORARY // MGP // EVENTYRDANS

BALLET // K-POP // ZUMBA // TYLSKØRT DANS

RULLESKØJTEDANS // KREATIV DANS

GAGA // IMPROV // KREATIV DANS

Moderne Dans.jpg

Moderne

Moderne dans er en meget udtryksfuld dansestil, der indebærer den klassiske ballets strukturerede danseteknik, men også udfordre balletten med fokus på at udtrykke indefra og ud.

Hires__R8A9714.jpg

Hip Hop

Hip Hop dans er en bevægelsesstil kendetegnet ved bounces og rocks, udført til Hip Hop musik. Den har dybe historiske og sociale rødder i den afroamerikanske kultur, der er opstået i sorte samfund, der bor i 1970'ernes New York. Selvom det ofte omtales som en enestående dansestil, er Hip Hop-dans en del af en hel hiphop-kultur, der inkluderer Deejaying, Graffiti, Emceeing og Breaking.

Hires__D3S0670.jpg

House

House dans er en dansestil, der opstod i slutningen af ​​70'erne og begyndelsen af ​​80'erne fra undergrundsklubber i Chicago og New York. Stilen var påvirket af flere typer bevægelse, herunder Tap, afrikansk dans, latinsk dans og kampsport. House Dance handler om frihed, improvisation og at mærke musikken.

Hires__R8A9873.jpg

Break

Breakdance er en gadedans, hvis forløber Uprock opstod i South Bronx, i New York City i slutningen af 1960'erne. Det var ofte fattige gadebørn, der brugte dansen til at tjene penge. Breakdance er en del af Hiphop-kulturen. Trenden startede i 1970'erne, hvor blandt andet DJ Kool Herc, fandt på at forlænge de oprindelige breaks i musikken, med sine egne lyde og beats, så disse blev længere end de originale.

Gaga 2.jpg

GAGA

Gaga, udviklet af den anerkendte koreograf Ohad Naharin, er en unik og kraftfuld form for bevægelse, der dykker dybt ned i den fysiske fornemmelse og aktivering af kroppen. Gennem indlevelse vil du udforske billedsprog og improvisationsteknikker, der giver mulighed for at skabe en unik personlig forbindelse med Gaga.

Hires__R8A9915.jpg

MGP

MGP-dans er en dansegenre, der er tæt knyttet til børne musik-konkurrencen Melodi Grandprix. Dansestillen kombinerer elementer fra popmusik og moderne dans og optræder som en integreret del af de årlige MGP shows. 

IMG_2043.jpeg

IMPROV

Improv er et dansehold for dig, der ikke kan lade være med at danse og som elsker, at finde på dine egne trin og koreografier, og har mod på at arbejde med improvisation og forskellige stilarter. Det kan være Freestyle, Akro, Jazz, Showdance, Moderne mm. 

bottom of page